Мачката без уши е ѕвезда на Инстаграм

По некое време, тие биле примени во локално засолниште

Компирот е доста популарна мачка од Кина, која на Инстаграм ја следат речиси 18.000 луѓе. Но, тој не е само симпатична мачка, тој е интересен за публиката поради неговиот необичен изглед. Имено, Potato нема уши. Тој бил напуштен и живеел на улица, а потоа тој и неговиот пријател Хорлик биле посвоени од жена. Кога таа почина во 2016 година, нејзините миленици завршија на улица.

По некое време, тие биле примени во локално засолниште. Неговиот сегашен сопственик Карл (Карл) Леонг и неговата сопруга прво го посвоија Хорлик откако мачката помина две години во засолниште. По неколку месеци решиле дека сакаат уште една мачка, па се вратиле во истото прифатилиште.

Тие го избраа Potato само затоа што тој беше пријател на Хорлик. Недолго по второто посвојување, ветеринарот им ја соопштил лошата вест: мачката има тумор на ушите. Морале да ги ампутираат, но неговиот слух бил спасен.

После тоа, сопственикот му отворил профил на социјалните мрежи бидејќи е убеден дека неговата мачка им носи позитивна енергија на другите луѓе.