По неколку обиди, слонот со своjaта сурла го грабна плодот од дрвото и заработи аплауз

Необичниот плод што му задавал неволја се вика лебник УПОРНОСТ По неколку обиди, слонот со својата сурла го грабна плодот од дрвото и заработи аплауз

Еден слон стана хит на социјалните мрежи поради видеото во кое со сите сили се бори да стигне до плод од дрво со својата сурла. Луѓето се собраа околу него и навиваа, а кога слонот конечно успеа да го зграпчи плодот, тимот го поздрави овој успех со гласно одобрување.

Необичниот плод што му задавал неволја се вика лебник. Расте во Азија и е омилена храна на слоновите.

Лебните трошки за слоновите се она што се мангото за луѓето. А аплаузот кој слонот го доби за својата упорност и успех се топи – напиша корисникот кој го објави видеото на Твитер.