Нејзиниот сопруг се однесувал чудно, а потоа нашла писмо кое и го скршило срцето

Сопругот веќе некое време се однесувал чудно. Потоа, еден ден, нашла писмо што и го скршило срцето. Тој ја напишал оваа трогателна порака за да ја потсети својата сопруга колку ја сака. Бракот е врска, која се надеваме дека може да издржи речиси сè. Честопати, паровите се соочуваат со многу предизвици со текот на годините, како што се болести, трагедии и финансиски проблеми, а работите стануваат потешки како што старееме.

Во овие тешки времиња, треба да стоиме рамо до рамо повеќе од кога било, без разлика што ќе се случи.

Неговото писмо и го промени животот
Една постара жена по име Јулија уживала во здрав брак со децении. Меѓутоа, во последно време го забележала чудното однесување на нејзиниот сопруг. Пронашла потресно писмо кое и го променило животот…

„Почитувана Јулија, Ти пишувам сега, додека спиеш, за да не сум јас тој што ќе се разбуди до тебе утре. Со овие двонасочни патувања поминувам се повеќе време на другата страна, а кој знае? Се плашам дека еден ден нема да се вратам од моето патување. Само во случај да не можам да сфатам што се случува со мене утре.

За секој случај утре да не можам да ти кажам колку се восхитувам и ценам на твојот интегритет, твојата упорност да бидеш покрај мене, обидувајќи се да ме направиш среќна без разлика на се. Како и секогаш. Само да не сум свесен што правиш утре. Кога лепиш белешки на вратата за да не ја помешам бањата со кујната. Кога ќе успееш да ме насмееш, откако ќе облечам чевли без чорапи.

Кога се обидуваш да одржиш разговор, иако се губам во секоја реченица. Кога полека ми приоѓаш и ми шепнуваш име на внук на уво. Кога нежно одговараш на моите бес, тоа е како нешто да се бунтува против оваа работа во мене што ја презема контролата.

За овие и многу други работи. Само утре да не се сетам на твоето или моето име. Само во случај да не можам да ви кажам благодарам утре. За последен пат да не можам да ти кажам дека те САКАМ!

Засекогаш твој.
Сопругот на Џулија почнал да боледува од Алцхајмерова болест и долго време не се чувствувал добро. Тој ја напишал оваа трогателна порака за да ја потсети сопругата колку ја сака, иако не може да и покаже.Споделете го неговото писмо со вашите пријатели…