На стар кампер требало да му достави пица: Кога ја отворила вратата, глетката ја шокирала

Доставувачот требало да ја достави пицата на старата приколка. Кога ја отворила вратата видела сцена која ја шокирала и веднаш ја мотивирала да глуми.

Понекогаш луѓето доаѓаат во нашите животи и не сфаќаме колку ни се важни додека не помине многу време. Анџела Нгуен е една од тие луѓе. Таа работи во пицеријата Домино и испорачува илјадници пици годишно. Тој има редовни клиенти, а меѓу нив е и Ли Хасе.

Ли нарачува пица секоја сабота, а таа секогаш ја доставува. Една сабота, наредбата беше суспендирана. Анџела се загрижила па решила да оди кај него дома да види што се случува. Кога пристигнала, веднаш ја видела штетата на куќата. Голем дел од покривот беше откорнат од куќата на Ли од силно невреме.

По невремето не можел да си ги дозволи поправките, а да биде уште полоша, во исто време неговиот син загинал во несреќа со моторни санки. Во тага, Ли се всели во мала приколка. Ќерката на Анџела, Сара, која исто така испорачува пица, дознала каде живее тој и и објаснила на нејзината мајка колку навистина била лоша ситуацијата. Во приколката немало греење, вода или струја. На Анџела и било многу жал, па решила да му помогне.

Таа купила грејач за неговата приколка и тоа бил првиот чекор за малку да му го олесни животот. Потоа започнала хуманитарна кампања за собирање пари. Луѓето продолжија да донираа пари и за само 2 месеци собраа 32.360 долари. Тоа беше доволно за да му купи нов подвижен дом.

Анџела влезе во неговиот живот во вистинско време и нејзината добрина беше токму она што му требаше. Таа најде начин да му го врати животот и тој засекогаш ќе и биде благодарен за тоа.