Најубавите цитати за татковците…„Да се ​​биде татко ме научи да бидам подобар…“

Татко ми ми го даде најдобриот подарок што можеше да го даде некому – веруваше во мене – Џим Валвано Ништо што сум направила во мојот живот не ми даде поголема радост и задоволство од тоа да бидам татко на моите деца – Бил Козби Учител на животот Еден татко вреди сто учители – Жорж Херберт

Извор на инспирација Да се ​​биде татко без сомнение е мојот најголем извор на достигнувања, гордост и инспирација. Татковството ме научи на безусловна љубов, ја засили важноста на великодушноста и ме научи како да бидам подобар човек – Навен Џејн

Тие го знаат патот Татко ми си играше со мене и моите браќа во дворот. Мама излегуваше надвор и викаше: Ќе ја уништиш тревата. И тато би рекол: Ние не одгледуваме трева. Воспитуваме синови – Хармон Килебреу

Образование Татко е човек кој се надева дека неговиот син ќе биде добар човек како што се надеваше дека ќе стане – Френк А. Кларк Парче божественост Детето нема да најде татко во Бога, додека не види парче од Бога во својот татко – Остин Л. Соренсон Формирање Верувам дека најмногу нè обликува она што ни го кажуваат татковците во чудни ситуации, кога нè учат нешто во време кога не се трудат да бидат учители. Ние сме формирани од мали парчиња мудрост – Умберто Еко

Заштитник бр. 1. Не можам да мислам на поголема потреба во детството од онаа за заштита на таткото – Зигмунд Фројд Дејствата се најважни
Не ми кажа како да живеам. Живееше и ми го покажа тоа со својот пример – Кларенс Будингтон Келанд Модел Главната причина зошто на ќерката и треба татко е да и покаже дека не се сите мажи како тој што ја повредил – непознат автор

Љубов Најважното нешто што таткото може да го направи за своето дете е да ја сака својата мајка – Теодор Хесбург Тато и ќерката Можеби еден ден ќе најдам принц, но тато секогаш ќе биде мојот крал – Непознат автор Поддршка Кога бев мал, татко ми секој ден ми велеше: Ти си најдоброто момче на светот и можеш да правиш што сакаш – Јан Хачинс