Мајка ја снимила својата болна ќерка како ја пее нејзината омилена песна ден пред да почине

Тоа е незамислива болка со која ниту еден родител не треба да се соочи. Но, мајката на две деца храбро ги документирала последните денови на нејзиното девојче, велејќи дека се надева дека тоа ќе им помогне на другите ужалени родители и ќе ја подигне свеста за нејзината болест.

Двегодишната Ава водеше долга битка со рак на рабдомиосарком во четврта фаза, откако и беше дијагностициран на само 13 месеци. Последниот ден детето беше толку слабо што едвај зборуваше. Но, емотивниот момент со нејзината мајка Меги ги освои срцата на милиони ширум светот откако беше споделен на TikTok.

Во потресното видео снимено ден пред нејзината смрт, Ава ѝ се насмевна на мајка си пред тивко да ја пее нејзината омилена песна. „Те сакам, ти ме сакаш, ние сме среќно семејство. Со голема прегратка и бакнеж од мене…

нема ли да кажеш дека и ти ме сакаш“, пееше преслаткото девојче меѓу уморни вдишувања. „Денот пред да умре Ава, таа не можеше да оди, да седи и едвај зборуваше, но сепак сакаше да ми каже дека ме сака.

@magalligjimenez

i love you too…. i love you forever

♬ Turning Page (Instrumental) – Sleeping At Last