Имав закажано преглед кај докторот…

Не знам дали помина ниту еден ден што не ги слушнав нивните аргументи, погрубо од негова страна и, се разбира, сакав да излезам од собата и да ја бранам ќерка ми, а потоа да помислам:

Уште пред бракот и кажав дека … Имав закажано кај доктор, бидејќи живеам во село, а термините се во град, ќерка ми и зет ми ме повикаа да живеам кај нив додека не завршат.

Не знам дали помина ниту еден ден што не ги слушнав нивните аргументи, погрубо од негова страна и, се разбира, сакав да излезам од собата и да ја бранам ќерка ми, а потоа да помислам:

И пред брак и кажав дека секогаш има каде да се врати ако не и одговара мажот, живее со него 7 години и не е мое да се мешам ако не му оди.

Следниот ден се спакував, им се заблагодарив на гостопримството и платив соба во градот за тој месец.