Бебето имаше само 2 месеци кога го научиле да кажува за во тоалет – Нивниот необичен метод ги заинтересира сите родители

Родителите Монтана Лоуер и Том Линвуд користат техника наречена „комуникација за елиминација“ (ЕК) со нивната 21-месечна ќерка Блу и велат дека таа нема празнење во пелена од само две недели. Австралиска двојка, која има канал на Јутјуб наречен „On the Way by Montana Lower“, сподели видео во кое разговараат за тоа како ја користеле комуникацијата за елиминација за да ја подучат својата ќерка.

Тие споделија совети и за другите родители. Тоа е да го слушате вашето бебе кога сака да оди во тоалет и да го носите во тоалет наместо да кака во пелена“, објасни Монтана во видеото на YouTube. Том се согласи и додаде: Секоја мајка знае кога нејзиното бебе е гладно и има знаци за тоа, а истите знаци ги има и кога треба да оди во тоалет.

Се работи само за слушање и набљудување – открија младите родители. На почетокот парот бил загрижен, но направиле одредено истражување за овој метод и решиле да се обидат. Во меѓувреме, овој потег предизвика голема еколошка и монетарна промена за семејството. Том додаде дека пелените се скапи и иако признаваат дека некои се уште ги користат, нивниот број е драстично намален.

Многу е почисто ако само ги однесете во тоалет – додава Монтана и додава: Бебињата се раѓаат без однапред смислено знаење како да одат во тоалет, па кога ќе ги научиме да вршат нужда во пелени, тогаш сепак треба да ги научиме како да го користат тоалетот – вели таа. Затоа, има смисла да се каже дека вака стигнавме до тоалетот – признаваат тие.

Елиминациската комуникација (ЕК) е практика во која старателот користи тајминг, сигнали, знаци и интуиција за да одговори на потребата на детето да го елиминира отпадот. Негувателите се обидуваат да ги препознаат и да одговорат на телесните потреби на бебињата и да им овозможат да уринираат и да вршат нужда на соодветно место (на пример, тоалет).

Негувателите може да користат пелени како резервна копија во случај на „протекување“ одредено време, цело време или воопшто нема. објави Хајат