Не можел да ја плати сметката од 110 долари, а потоа дошол странец и му напишал само 3 збора

Еден човек не можел да плати сметка од 110 долари на бензинска пумпа. Одеднаш му пришол непознат човек кој му напишал само три збора. Префрлањето на банкарски сметки може да биде корисно, но исто така може да биде доста макотрпно да се премести сè од една сметка на друга. Да не зборуваме дека сите ваши средства треба да се префрлат, а се менуваат и информациите за плаќање, што одзема многу време.

Откако се ќе се среди, работите почнуваат да се враќаат во нормала. Тоа е, кога сè е уредено како што треба. Дотогаш, сето ова може да биде многу стресен процес. Тајсон Кроули само ги смени сметките и ја префрлил целата своја заработка од една на друга сметка претходната вечер. Следниот ден отишол да купи гориво.

Кога завршил со точење, Тајсон предоцна забележал дека нема доволно пари да плати. Новата картичка ја оставил дома, а со себе ја имал само старата. Неговата сметка била 109,91 долари и веднаш почнало да го фаќа паника. Имаше друга картичка која беше поврзана со неговата заедничка сметка, но за жал не можеше да се сети на пинот за да ја користи. И така, тој остана да стои на касата без можност да ја плати сметката за гориво.

Морал да оди на работа, неговото куче лаело од неговиот автомобил кога сфатил дека нема начин да ги добие парите за да ги плати сметките. Само што требаше да му го каже тоа на продавачот кога се случи нешто шокантно. Еден човек се приближил до касата и го прашал Тајсон дали му требаат пари за сметката. Без двоумење, човекот ја повлекол картичката и ги платил сите 109,9 долари за Тајсон. Благодарен, Тајсон му се заблагодари на човекот за неговата великодушност и побара од него да го запише бројот на неговиот мобилен телефон за да може да му врати.

Човекот напиша нешто на задната страна од сметката, се сликаше со Тајсон и си замина. Кога Тајсон ја погледнал сметката, не можел да поверува. Овој дарежлив човек не го напишал бројот на својот мобилен телефон на задната страна на сметката како што тоа го побарал Тајсон. Всушност, тој го напиша своето име, „Џон“ проследено со три ситни збора: „пренеси го ова“.

Токму тоа го направи Џејсон, а овој чин на великодушност го сподели со своите пријатели на социјалните мрежи, надевајќи се дека ќе ги инспирира другите. Тој додаде и совет со сликата што ја објави: „Бидете прекрасни луѓе, запомнете дека не е сè да се натпреварувате со другите, кој има поголема куќа, поскап автомобил, поголема банкарска сметка, туку да бидете заедно.

На крајот на краиштата, што се парите во споредба со човечкиот живот?“ Каков прекрасен крај на денот за Тајсон – а почна толку лошо.