Купиле куќа, па пронашле лажен ѕид во подрумот – Се зачудиле кога откриле што се крие зад него

Се претпоставува дека старите шишиња тука стојат уште од времето на прохибицијата

Иан Сатерленд и неговата девојка Алекса Ли пред неколку години биле изненадени кога виделе што се крие во куќата што штотуку ја купиле во замокот Квинси во американската држава Масачусетс.

Како што открија за медиумите по купувањето, веруваат дека пронашле залихи на алкохолни пијалоци кои датираат од времето на забраната. Зад лажниот ѕид што градителите го откриле при реновирањето на куќата пронашле неколку десетици стаклени шишиња и глинени тегли со алкохол.

Ѕидот се наоѓа во подрумот на куќата во која се преселила парот од Конектикат. Некои од 56-те шишиња сè уште содржеле течност за која се верува дека е пиво или домашна ракија, или во времето на пронајдокот имала кисел мирис сличен на виното.

Шефот на историското друштво во замокот Квинси не можеше веднаш да процени колку се стари шишињата. Инаку, продажбата на алкохол била забранета во овој замок во 1880 година, но куќата била изградена во 1910 година.