Студентка пронашла паричник полн со ПАРИ: Еве што му кажала ВЕДНАШ на сопственикот (ФОТО)

Оваа објава предизвика лавина од коментари и лајкови. Студентка пронашла паричник со пари во центарот на Белград, во група на социјалната мрежа Фејсбук објавила фотографија од паричникот и му рекол на сопственикот да ја контактира.

Имено, често се зборува дека ретко се среќаваат чесни и доблесни луѓе кои, така да се каже, „на сопственикот би му ги вратиле дури и изгубените пари“.

Сепак, овој пример на студент го поткрепува фактот дека такви луѓе сè уште постојат, и дека најчесто во вакви ситуации ја покажуваат својата хуманост и големина.

Изгубен паричник на сред улица Кнез Михаилова во близина на културниот центар. Нема ни документ ни ништо друго. Само пари. Нема да ја кажам сумата бидејќи сопственикот знае. Сè во динари го чека. Нека се јави. Здраво – напиша девојката во објава со фотографија од паричник до студентска група на социјалната мрежа Фејсбук.

Оваа објава предизвика лавина од коментари и лајкови. Честитки – пишуваше во коментарите под објавата.