И го украле бебето 3 дена по раѓањето – Кога ја запознала другарката на својата ќерка после 18 години доживеала шок (ВИДЕО)

Најлошиот кошмар на една мајка и се случил кога и го украле бебето од породилиштето. Сепак, таа не се откажала, барала додека не го најде.
Селест Нурс од Јужноафриканската Република во вторникот на суд се соочи со сопругот кој пред 19 години и ја киднапираше ќерката Зефана. Таа пред судот раскажа како лежела во болничкиот кревет три дена по царскиот рез.

Жена облечена како медицинска сестра истрча во собата. Бебето плачело, а сопругата го прашала Селест дали може нејзиниот сопруг да ја земе.
Селест потврди дека може. Подоцна во собата влегла вистинска медицинска сестра и прашала каде е нејзината ќерка. Шокиран, Селест ја пребарал целата болница заедно со медицинската сестра. Не го нашле бебето. Тоа беше во 1997 година.

Во меѓувреме, Селест родила три деца. Се разведе, го победи ракот и повторно се омажи. Никогаш не ја заборавила Зефани. Ги барала и секоја година го прославувала роденденот. Во 2009 година добила покана. Жената побарала од него да и даде 33.000 долари за информации за Зефана. Селест договорила средба со сопругот и за се ја известила полицијата. Дали сопругата која се јави никогаш не дошла на состанокот.

„Никогаш не изгубив надеж. Знаев дека моето дете е таму некаде и дека ќе го најдам и дека ќе се врати дома“, изјави Селест во 2010 година.
Нејзината ќерка Касиди одела на училиште со девојче кое личело на неа. Тие станаа и најдобри пријатели. Дури и живееле во близина. Селест се посомневала дека оваа девојка може да биде нејзино Зефани.

Девојката била поканета на ручек и ја прашале кога се родила. Селсет направила истражување и кога собрала доволно информации за девојчето, им се обратила на родителите и побарала ДНК тест, кој минатата година покажал дека девојчето навистина е Зефани. Жената која се грижела за девојчето сега е на суд.

Таа тврди дека ја посвоила својата ќерка бидејќи не можела да забремени. Таа рече и дека при процесот на посвојување и било кажано дека мајката се откажала од ќерката. Али, 50-годишна жена чие име од правни причини не се соопштува, е осомничена дека ја киднапирала Зефани од болница.