Загатка: Кои од овие парови се брат и сестра?

Исто како и нашите мускули, нашиот мозок треба да се тренира и да се одржува во добра форма. И, се разбира, еден од најдобрите начини да го направите ова е редовно да ги тестираме нашите вештини за набљудување.

Добрата страна на загатките и загатките

Освен што е извор на забава, решавањето загатки и загатки има и бројни предности. Решавањето загатки и мозочни закачки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Логичките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. Последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат во тренирање на мускулите на очите, пренесува Studomat.ba

Денешната загатка гласи: Кои од паровите во кино се брат и сестра?
Одговор:

Брат и сестра имаат исто бело праменче на коса.