Баба побарала пари од ќерката за да го чува внукот: Потег кој го запали интернетот, врне од критики!

Во денешно време, кога и двајцата родители се вработени, бабите и дедовците доаѓаат на помош да се грижат за своите внуци додека мама и тато не се вратат дома од работа. Една баба од Австралија која сака да работи од дома морала да се откаже од работата на неколку дена во текот на неделата за да се грижи за својот едногодишен внук, поради што решила да го плати ова задоволство.

Имено, бабата побарала од ќерката и зетот 15 долари на час за да го чуваат нејзиниот внук, но својот потег го објаснила со тоа што морала да ја напушти работата на одредено време. Ќерката и понудила саатница во износ од 10 долари, но бабата ја одбила таа сума, па дури и се налутила поради малата понуда, пренесува Дејли Мејл.

Не водам градинка, ми требаат пари за да ја надоместам страната што ќе ја изгубам бидејќи нема да можам да си ја работам работата неколку дена“, напиша бабата на социјалните мрежи. По оваа објава, корисниците ја преплавија со коментари. Голем број корисници сметаат дека е очигледно дека оваа баба воопшто не сака да се грижи за својот внук, особено што бара толку голема сума.

Мнозинството се согласиле дека толку пари добиваат професионалните дадилки кои имаат завршено училиште и разни курсеви, па ја прашале бабата какви квалификации има за да сака толкава плата. Но, имало и такви кои ја поддржале бабата, но како образложение изјавиле дека и треба обештетување бидејќи останала без работата на пристигнувањето.

„Дали и е должност да сака бесплатно за да и помогне на ќерка си?!“ гласеше еден коментар. Што мислите кој е во право?