Дали денешните девојки би ги чекале момчињата да се вратат од војска? Следеше дискусија, а одговорите беа хит – ни тогаш не не чекаја

Се крена полемика дали денешните девојчиња ќе чекаат 12 месеци да дојдат момчиња од војска, како порано. Дали денешните девојчиња би ги чекале момчињата 12 месеци да дојдат од војска – е прашањето во една група на социјалната мрежа Фејсбук. Зависи од. Поголем процент не – стои во првиот коментар под објавата:

Не чекам веќе ништо. Тие би сакале да почекаат ако нешто не е во ред со нас, како постпородилна депресија или општа фригидност кај некои жени, незадоволството во животот води до намалена желба за допир – коментира една девојка. Меѓутоа, еден поранешен војник во коментар напиша дека „ни тогаш не не чекаја“.

Вистинското прашање би било дали овие момци би им биле верни на девојките додека се во војска. Денес нема љубов, пријателство или нешто друго. Значи нема ништо од ова, ќе почека додека првиот лик не и напише порака – стои во еден од коментарите: Почитувајте ги исклучоците, но некои не ни чекаат додека не оди на квантен пазар.

Тие дури и не чекаат од работа за да се вратат толку многу за тоа: Денешните момци не можат да издржат 12 месеци во војска – коментира еден корисник.