Кога син ми ми кажа дека запросил девојка од друга вера му реков дека го откажувам од син! Вчера ја сретнав нашата внука и се случи нешто незамисливо

Не се ни обидел да воспостави комуникација, само ја повлекол девојката за рака. Кога дознав дека мојот втор син ја запросил девојката која не е наша вера, во истата секунда му реков дека е мртов за мене и за моето семејство и дека никогаш повеќе не треба да се обиде да контактира со нас.

Оттогаш поминаа 16 години, никој никогаш не слушнал за него иако се обидуваше да стапи во контакт со некој од семејството. Со неговиот потег доволно ни го оцрни статусот, сега си го има своето „семејство“ бидејќи за нас такво суштество не постои. Меѓутоа, пред неколку дена додека бевме во продавница, случајно ги сретнавме неговата сопруга и децата.

Таа падна од небото пред нас и никогаш нема да го заборавам нејзиниот изглед. Во истиот момент таа рече: „Извинете! и помина покрај нас како до странци. Не се ни обидела да воспостави комуникација, само го повлекла малото девојче за рака и потрчала кон касата! Малото девојче е убаво, толку мило и нежно.

За момент се покајав што никогаш немавме прилика да ја запознаеме, сепак таа ни е внука. И таа е толку многу слатка срцето ме болеше од тага по неа кога ја видов. Тоа и го кажав на жена ми, а таа само мудро молчеше. Се сомневав дека таа всушност има некаков контакт со нив и никогаш нема да и го простам тоа.