ОВОЈ ЧОВЕК ЗАРАБОТУВА МИЛИОНИ А НИШТО НЕ ПРАВИ: Планот му бил да живее ЛЕСНО, без труд и успеал! Еве КАКО

„37-годишник заработува огромни суми не правејќи ништо! Шоџи Моримото од Јапонија заработил многу пари без ниту еден ден работен стаж. Оригиналната идеја му помогнала да живее удобно, притоа вложувајќи минимум труд

Имено, овој 37-годишник заработува големи суми без да работи – ништо! Последните две години работи како човек кој може „да јаде, пие и да дава едноставни одговори, но ништо повеќе“. Звучи како нешто што никому навистина не му треба, но во пракса има многу работа.

Во моментов сака да вработи над 3.000 луѓе, а ако се прашувате зошто мотивациите на клиентите се различни. На пример, тој скока во тимови на гејмери ​​кога им недостасува играч, им прави друштво на луѓето што поднесуваат документи за развод или ги поздравува оние што се вселиле во нов дом.

Ги следам моите клиенти каде сакаат. Јас одговарам на нивните прашања, ги слушам, кимам кога е потребно. На почетокот ми беше непријатно, но со текот на времето се навикнав – изјави Моримото за „Вице“.

Вели дека на почетокот своите услуги ги давал бесплатно, но дека полека прераснал во профитабилен бизнис – денес за еден ангажман наплаќа околу 80 евра.

Шоџи раскажа како 36-годишна жена го вработила најмалку 10 пати, а тој и правел друштво кога таа одела на состаноци или во секс шоп. “Без осудување ме слушаше и без проблем отиде во секс шоп со мене. Се чувствував како да имам поддршка додека тој беше со мене, а не ми го наметнуваше своето мислење”, откри овој клиент.