Оваа состојка го прави овај сладолед најскап сладолед во светот – Порцијата кошта колку цел стан, а чинијата си ја носите дома!

Дали вреди?

Сладолед наречен „Црн дијамант“ чини повеќе од злато. Едно топче вреди 800 евра (околу 94.000 динари), а се прави и служи во кафулето Скупи во Дубаи.

Еден од најскапите сладоледи во светот е „Absurdity Sundae“ кој чини околу 60.000 евра по порција, а многу поевтин се прави во Дубаи.

Името на сладоледот Black Diamond не е случајно. Скапоценото ледено задоволство е направено од свежи зрна ванила од Мадагаскар и прелиени со 23-каратно злато за јадење, шафран од Иран и црн тартуф од Италија.

Сладоледот се служи во чинии од Версаче кои клиентите можат да ги однесат откако ќе го изедат сладоледот.