НОВА ОПЦИЈА НА ЈУТУБ! Отсега видеото ќе може да се зумира! Корисниците ќе бидат воодушевени

YouTube објави нова опција која се уште е во фаза на тестирање и моментално е достапна само за премиум корисниците – видео зум.

Работи исто како и зумирањето фотографии, повлечете ги прстите низ екранот за да ги видите деталите што најмногу ве интересираат.

Тие ја нарекоа оваа функција Pinch за зумирање. Се користи што е можно поедноставно, со два прста притискате на екранот, на самото видео и потоа ги одделувате прстите или ги поврзувате, влечејќи по екранот, за да ја зголемите или намалите сликата.

Засега оваа функција за тестирање е достапна само за премиум корисниците кои ќе имаат можност да ја тестираат до 1 септември, кога ќе се одлучи дали ќе остане постојана.

Патем, може да се најде кога ќе влезете во платформата, па одите во поставките и Пробајте нови функции, пишува Блиц.