АКО ГИ ПРАВИТЕ ОВИЕ РАБОТИ СИГУРНO СТЕ ОД БАЛКАНОТ: Овие навики не разликуваат од остатокот од светот

Мораше да делиш соба до 27 години. Сè што јадете е зачинето со црн кромид и лук. Најчесто на аеродромот ги имате најголемите куфери. Обично доцните час или два на забава и мислите дека тоа е нормално. Сите деца имаат прекари кои не се ни слични на нивните вистински имиња. Кога излегувате од нечија куќа, останувате надвор од вратата и разговарате уште еден час.

Мама ти вели дека си премногу слаба иако имаш 20 килограми плус. Куќата ви е полна со стари лекови со поминат рок. Не знаете да користите машина за миење садови. Вас и вашите пријатели еднаш ве исфрлиле од кафуле или ресторан затоа што сте биле премногу гласни. Имате стара и искината крпа во кујната.

Користете кеси за штедливи продавници. Татко ти барем еднаш заклал јагне во дворот. Не следите рецепт кога готвите. Кога зборуваат твоите родители, секогаш прават врева, не разбираат дека можеш добро да ги слушнеш дури и кога зборуваат нормално. Ако не живееш со родителите дома, ти се јавуваат и прашуваат дали си јадела дури и на полноќ.

„Нормално“ е да ви дојдат 600 луѓе на свадба. Вашата 15-годишна сестра може да пие повеќе од која било Американка. Ги имате сите најнови апарати за домаќинство, но мајка ви сè уште го користи шпоретот во подрумот. Твоите родители одеа само еднаш годишно, и тоа во истата земја во која живееш и ти.

Имате подобар автомобил од вашите родители. Вашата иднина е напишана на дното на шолја за кафе, а вие верувате во тоа. Твоите родители користат ленти наместо ЦД-а. Алкохолот го криете во куфери во пластични шишиња, под еден тон облека. Вашето презиме се состои од 17 согласки и 2 самогласки.

Се наоѓате во повеќето од овие ситуации. Мајка ти вели дека промајата убива