Генијално – Од стариот контињер направил сјајна работа – Сите сакаат да го имаат тоа во дворот (ВИДЕО)


Австралиската компанија Shipping Container Pools го заснова својот бизнис на рециклирање на контејнери на крајот на животот и нивно претворање во преносни базени кои можат да се постават во секој двор.

И најдобро од сè, тој е одржлив: „Повторната употреба на контејнер за испорака може значително да ги намали емисиите на јаглерод диоксид“, велат неговите креатори, кои сметаат дека нивното создавање е „позитивна пресвртница“ во овој сектор.

Погледнете го видеото во продолжение