Најпознатиот руски психолог ги советува жените: ЕВА што треба да правите кога сопругот ви прави проблеми во животот!

Ваков реален совет никаде нема да слушнете. Ако ја сакате вистината, ќе ја добиете во овој текст. Угледниот руски психолог Мајкл Лабковски даде неколку интересни совети за жените. На едноставен и оригинален начин Лабковски предложи што да правите доколку животот ви се претвори во пекол поради вашиот сопруг.

Проблем 1: Мажот изгуби интерес за физички контакт со мене
Решение: За да се избегнат проблеми (од секаков вид) во бракот, парот мора да работи на себе, да се развива заедно. Најпрво разговарајте, излегувајте заедно, дружете се со други луѓе, културно воздигнувајте итн. Доколку се појави некаков проблем, важно е да знаете дека искрениот разговор може многу да помогне. Дали порано или подоцна ќе дојдете до решение зависи од тоа зошто и како сте се венчале.

За жал, денешните бракови се почесто се прават бидејќи едниот или двајцата не сакаат да бидат сами до крајот на животот. Сакаат да имаат деца, да се смират и затоа се мажат „набрзина“. Затоа ваквите бракови „паѓаат во криза“ многу порано отколку браковите направени од чиста и неизвалкана љубов.

Ако вашиот сопруг ја изгубил волјата да има физички контакт со вас, можете да побарате помош од сексолог. Ако сопругот одбие, почекајте неколку недели и повторно спомнете дека треба да побарате стручна помош. Ако и тогаш не сака да бара помош, барај друг маж! Ова можеби звучи грубо, но реалноста е дека сте физички во брак, но психички не сте. Сопругот не е сопруг ако ги одбие „брачните обврски“, пишува Capelino.com.

Проблем 2: Мажот се повеќе од слободното време поминува пред компјутер (мобилен телефон, телевизор)
Решение: Нормалните луѓе не седат постојано пред компјутер, не гледаат серии цело време. – тие живеат! Ако вашиот сопруг го поминува целото слободно време пред компјутер, тогаш тој не е задоволен од својот живот и се обидува да се занимава со нешто друго за да не размислува за тоа.

Нормално е жената да биде бесна во тие прилики. Нејзиниот сопруг губи интерес за неа. Мој совет е повторно да го заведете. Ако тоа не ви помогне, време е да посетите психолог за парови. Но, пред да одите кај брачен советник, проверете дали случајно вашиот сопруг не е активен на некоја од страниците за запознавање возрасни. Тогаш ни сите психолози во светот не можат да ви помогнат!

Проблем 3: Мажот има ужасни манири дома
Решение: Ако сопругот имал навика да го дува носот во завесата пред бракот, таа жена сигурно знае каков е. Значи, прифатете го како што е.
Никогаш, но никогаш не викајте на вашиот сопруг. Тој не е дете и не е до вас да го превоспитувате. Доколку ви пречат некои ситници во неговото „опуштено“ однесување дома, посочете му ги проблемите.

Ако не може да се промени, прифатете го или разведете го. Трето решение нема! Затоа, за оние од вас кои веќе со едната нога стапнале во брак, добро размислете за квалитетите кои ве нервираат кај вашето момче. Ако се подносливи, омажи се за него, ако не им е подобро, не размислувај да го смениш. Возрасен човек не може да се промени и да остане среќен!

Проблем 4: Мажот не учествува во животот на децата
Решение: Да претпоставиме дека ситуацијата е следна: жената се грижи за децата дома додека мажот заработува за живот. Еве го решението: вие како жена земете слободен ден и одете некаде. Оставете го сопругот со децата.

Што и да се случи во тие моменти, немојте да се жалите и да го обвинувате сопругот што не го прави ова или она, само нека биде со вашите деца. Колку повеќе време поминува со нив, толку повеќе ќе го сака времето што го поминува со нив.