НЕ ВИ ТРЕБА ДИГИТРОН! Еве како Јапонците множат двоцифрени и трицифрени броеви ДА ГИ РЕШАТ ВО СЕКУНДА БЕЗ ГРЕШКА

Математиката е еден од најтешките предмети во училиштето и им задава мака на речиси сите.

Полн е со комплицирани операции, алгоритми, но со помош на овој јапонски трик ќе помножите кој било број за кратко време.

Јапонците имаат посебен метод за пресметување на табелата за множење.

Кога ќе видите колку лесно множат двоцифрени и трицифрени броеви, ќе се запрашате зошто ова не ни го учеле во училиште. Тука не треба многу да размислувате, само треба да ги нацртате линиите и да изброите колку места поврзуваат.

Погледнете го овој трик и сигурно ќе бидете воодушевени: