„Мојата свекрва е злобна“: Го опишала тоа што го доживеала, никој не памети ПОБИЗАРЕН случај

Откако ја објавила оваа бизарна приказна, многу жени се надоврзале и ги опишале ситуациите во кои се нашле. Една ужасната снаа ја сподели својата приказна на социјалните мрежи, во која го опиша вистинскиот хаос што нејзината свекрва му го нанела на нејзиното семејство. Имено, една жена живее во странство со сопругот и ќерката, додека нејзината свекрва е во Србија, за еден ден да направи драма за нејзиното умирање. По ова сознание семејството веднаш заминало во Србија, но снаата отсуствувала поради деловни обврски.

Што се случило потоа и каков шок доживеале, прочитајте во продолжение. Свекрва ми умре, маж ми и нашата 14-годишна ќерка купуваат карта, итно летаат за Србија за последен пат да ја видат, останувам затоа што не можам да добијам годишна карта без најмалку 2 месеци известување. Вториот ден по пристигнувањето слушам од ќерка ми дека свекрвата, која наводно умира, им ги измила сите гардероби и пофините маици и кошули на рацете затоа што сум ги спакувала валкани, што не е точно.

додека беа во шопинг во супермаркет, таа им ги пребара куферите и без прашања земаше сувенири, од кои некои веќе им беа ветени на децата од моето семејство. Се прашувам дали е можно старите луѓе да се однесуваат како разгалени деца? Дека ќе се преправаат дека умираат затоа што не сме во можност да дојдеме годинава затоа што собравме аванс за станот – напиша корисник на веб-страницата „Исповеди“.

Откако ја објавила оваа бизарна приказна, многу жени се надоврзале и ги опишале ситуациите во кои се нашле. До едно, не може да се поверува на што се подготвени постарите за малку внимание, без воопшто да се размислува за последиците. Тоа се случи и во моето семејство. Дотичната баба е зависна од лекови против болки, па нема здравствени проблеми. Го принудила својот син кој има проблеми со грбот да лета од Америка за Србија. Поминаа 3 месеци, баба е уште жива. Не знам кој е тука полуд – стои во коментарот.

Следното признание е можеби најбизарното од сите бидејќи жената ја лажирала својата смрт. Сè уште добро си направил! Мојата навистина се јави дека умрела, од скриен број се претставила како медицинска сестра и дека г-ѓата-Танка починала денес на операција. Нема операција, нема смрт, нема Бог. И што да се каже на тоа?!

Случајот со мојот сосед: Има ќерка која не сака да ја вознемирува. Секој ден, десет пати на ден, упорно ѕвони, тропа на вратата и насилно лае. Таа сака да бидеме на нејзина услуга 24 часа на ден. Се оди од утро до полноќ. Вчера и кажавме многу повеќе! Дрска стара дама. Не ѝ должиме ништо (само забележувам), само сакавме да бидеме човечки добри соседи. Тоа е доволно! Тоа не го прави ниту мајка ми – продолжи корисникот на веб-страницата.

Свекрвите се зли, нема повеќе!!! Себични, злобни, злобни, љубоморни и луди. Секоја чест за исклучоците, но мнозинството се змејови. Јас самиот имам свекрва и знам низ каков пекол ме стави, бидејќи не беше мајка кога требаше, цел живот одвоена од децата, а сега кога ја гледаат како странец. , сите се криви, особено снаата, го свртев син ми против неа. Ужас. Секогаш бев на нејзина страна, додека не дознав дека ме гледа како закана – пишува таа во коментарите.

Мајката на татко ми има 90 години, мама и тато живеат со неа. Штом кажат дека одат некаде, утре колку е саат, таа „се разболува“. Со оглед на тоа дека е многу стара, се плашат да си заминат бидејќи подоцна би се чувствувале виновни доколку навистина е болна и ќе умре. Жал ми е за мама и тато затоа што веќе имаат над 60 години, а таа ги држи во заложништво – додал корисникот.