Непознат човек му пришол на момчето во продавница, мајката се расплакала кога ја дознала причината

Странец му пришол на момче во продавница кое ставило три диносауруси во количка. Мама заплака кога виде што направи човекот. Мајката на Алиса Хакер не можела да замисли што ќе се случи со неа откако отишла на шопинг со синот во локална продавница. Имено, додека таа се шетала низ продавницата со количка, нејзиниот син Овен на полицата видел три препарирани диносауруси.

Не можел да одлучи кој сака, па ги ставил сите тројца во количката. „Одеднаш, тој викна здраво на еден постар човек кој помина покрај нас“, пренесува нејзината приказна на Фејсбук страницата Her View From Home, која е омилена меѓу многу мајки ширум светот. Човекот се свртел и го поздравил Овен и почнал да си игра со него и со диносаурусите.

„Живееме во луд свет и бев малку загрижен за таа интимност. Потоа го извади паричникот и стави 20 долари во џебот од кошулата на Овен“, продолжила мајката, која била уништена од она што се случило потоа.

„Ми рече: „Минатата недела го изгубив мојот двегодишен внук. Земете ги парите и купете му ги сите три диносауруси“. Потоа го потапка по грбот, му ги избриша солзите и си замина“, раскажува Хакер.

Нејзиниот син на непознатиот старец му одговорил со „благодарам“, а мајката научила лекција: „Има уште добро на овој свет“.