13-годишен син и купил автомобил на самохраната мајка: Заработувал косејќи ги дворовите на соседите

„Немам зборови да објаснам колку сум горд“. Вилијам Престон (13) од Невада долго време заштедил пари за да купи автомобил на својата самохрана мајка и да и помогне кога мислела дека работите не можат да се влошат. Вилијам живее со самохраната мајка, брат и сестра, а како што пишува NBC, неговата мајка се мачела бидејќи немала автомобил. Така момчето решило да направи нешто околу тоа.

Кога не одел на училиште или не правел домашна задача, ова преслатко момче заработувало неколку пари повеќе косејќи ги дворовите на соседите. Заштедил малку пари, а до оваа одлична идеја дошол кога на Јутјуб видел како некои други деца, многу постари од него, ги изненадуваат своите родители купувајќи им автомобил.

На почетокот мислел дека нема да успее во намерата, а потоа еден ден во рекламите нашол бело Шевролет Метро кое не било многу скапо. Сепак, сè уште му недостигаа пари. Колку силно сакал да ја изненади мајка си покажува следниот потег кој го направил – на сопственикот на автомобилот му го понудил својот Xbox како замена.

„Автомобилот беше навистина евтин и го прашав сопственикот дали можам да го понудам мојот Xbox или дали можам да направам нешто за да ми смета. Таа прво одби, но потоа се предомисли и се согласи“, изјави Вилијам на новинарите. „Беше уморен да ме гледа како плачам цело време“
Откако разговарал со сопственикот на автомобилот, тој и ја соопштил радосната вест на мајка си. Таа не му поверувала, па отишла кај жената која го продавала автомобилот и се уверила во неговата приказна.

„Беше уморен да ме гледа како плачам цело време. Во тешките моменти за мене, син ми се вмеша. Секој поминува низ тешки моменти во животот, но секогаш може да се случи нешто добро во секоја ситуација се додека се борите“, изјави за „NBC-2“ мајката на Вилијам, Кристал Престон и додаде:

„Се изгубив, врескав од среќа. Колку тринаесетгодишници познавате кои на својата мајка и купуваат автомобил? Не знам ниту еден, ниту пак сум слушнал за таков случај. Не можам да ги опишам чувствата. Нема зборови да објаснам колку сум горд“.
Оваа статија првпат е објавена на 5 април 2019 година