Тато стави специјална тетоважа на градите која ја воодушеви неговата ќерка

Татко си направил специјална тетоважа со лузна на градите за да не се чувствува сама неговата ќерка, која имала неколку операции на срцето.
Еверли „Еви“ Баке има 4 години, а првата операција на срцето ја имаше во август 2017 година кога имаше само 3 дена. Поради сложената вродена срцева мана, Еви морала да направи уште две операции, сите пред да наполни една година.

Најголемите лузни кои останале од операциите и се на градите, а нејзиното семејство го нарекува нејзиниот „патент“. Нејзиниот татко, Мет Баке, сакал да направи тетоважа што ќе одговара на лузните на Еви за да бидат „пријатели на патент“. „Татко ми имаше тетоважа како мојот патент за да не се чувствувам сама… и тој сака да биде посебен како мене“, рече Еви.

Кога Мет ја споделил својата идеја за тетоважа со остатокот од неговото семејство, тие го изненадиле со подарок сертификат во локална салон за тетоважи. И кога тетоважата беше завршена, и таткото и ќерката беа многу задоволни од резултатите.„Навистина сум среќен што изгледаат исто“, сподели Мет. Лорен Баке, мајката на Еви, исто така се тетовирала во чест на нејзините деца.

Лорен и Мет првпат дознале за проблемите со срцето на Еви кога Лорен била бремена со неа во 33-та недела. И откако се родила Еви, првиот месец од животот го поминала во специјализирана детска кардиолошка установа. „Таа ги помина првите 13 месеци од животот во и надвор од болницата“, рече Лорен.

Сега Лорен и Мет работат со други семејства кои имаат деца со вродени срцеви мани. „Важно е јас и Мет да се обидеме да им помогнеме на другите семејства со КСБ“, сподели Лорен. Исто како што Мет не сакал неговата ќерка да се чувствува сама со нејзините лузни од операцијата, двојката сака да се погрижи другите родители да не се чувствуваат осамени поминувајќи низ она што го поминале со Еви.

Нека Бог ја благослови малата Еви и нејзиното семејство додека ја користат нивната приказна за да им помогнат на другите!