Родителите добија доказ дека нивното бебе е вистински мал гениј

Еден ден родителите добија доказ дека нивното мало бебе е вистински мал гениј. Зборовите не беа сосема јасни, но таа јасно се обидуваше да и каже на мајка си дека ја сака. Луѓето велат дека децата овие денови растат многу побрзо, но ова новородено девојче е во посебна категорија.

Бебето од видеото изгледа многу интелигентно. Од времето кога се родила, нејзините родители виделе дека е многу паметна. Имаше нешто во нејзините очи што навестуваше интелигенција. По неколку недели, бебето почна да се интересира за се. Но, како што минувало времето, родителите се прашувале дали претеруваат. На крајот на краиштата, сите бебиња се фасцинирани од сè.

Но, еден ден добија доказ дека нивното бебе е вистински мал гениј. Мама зборуваше со бебето. Ја прашала дали имала добар Божиќ. Бебето одговори со гукање и слатки бебешки звуци. Но, кога мама три пати по ред рече „Те сакам“, бебето очигледно се обиде да и го каже истото на мама.

Зборовите не беа сосема јасни, но таа јасно се обидуваше да и каже на мајка си дека ја сака. Тогаш мама се насмеа, не можеше да поверува што слуша. За среќа, таа снимаше се и се погрижи нејзиното бебе да каже „те сакам“ кога го премота видеото. Наскоро таткото на бебето го прикачи видеото на YouTube и стана многу популарно.

Кој знае, ова бебе можеби е вистински гениј. Ако каже зборови на 8-та недела, што ќе се случи кога ќе има 5 години? Но, некои луѓе се прашуваа дали тоа е случајност? Можеби бебето само испушташе слични звуци во вистинскиот момент? Повеќето надарени деца ги кажуваат своите први зборови на возраст од 8 месеци или, во посебни околности, на возраст од околу 6 месеци. Некои родители на надарени деца рекоа дека децата се обиделе да ги кажат своите први зборови на само 3 месеци, но не успеале бидејќи јазикот, устата и усните не им биле развиени.

Можеби се работи за случајни звуци, тоа не можеме да го знаеме. Но, во просек, на 6 месеци, бебињата почнуваат да испуштаат звуци налик на пеење и почнуваат многу да мрморат, па може да се заклучи дека ова бебе покажува знаци на напреден развој, без разлика дали рекла „те сакам“ или не.