Пронашол илјадници долари во стар двосед, а тоа што го направил ги воодушевило сите

Еден човек пронашол 43.000 долари во стар двосед што го купил на саем за половни производи. Сите беа зачудени што направи со тие пари. Што би направиле со 43.000 долари? Што би направиле ако ги најдете тие пари во парче мебел што сте го купиле на битпазар? Хауард Кирби е човек од Мичиген кој пронашол токму толкава сума на пари во стар двосед.

Многу често купува во продавницата за половен мебел Хабитат фор Хуманити. Таму го купи тој специјален двосед. Неодамна откри дека всушност цело време буквално седел на 43.000 долари. Што направи тој? Решил да ги врати сите тие пари. Тој рече дека ќе го направи тоа повторно затоа што и Исус ќе го направи тоа.

„Светиот Дух дојде и ми рече дека тоа навистина не е мое“, рече Кирби. Адвокатот му рекол дека има право да ги задржи парите, но сепак решил да му ги врати на вистинскиот сопственик. Семејството изјавило дека нивниот покоен дедо ги криел парите во двосед. Кога луѓето слушнале што направил овој несебичен човек, се зачудиле.

Почнале да донираат услуги и материјали за реставрација на покривот и подот на куќата, а набрзо добил 15.000 долари. Трогнат, Кирби рече: „Ова ги обнови моите чувства за човештвото. Има многу добри луѓе во светот. Има многу лоши и зли работи кои често се појавуваат, а ние имаме навика повеќе да се сеќаваме на лошите отколку на добрите. Но, мило ми е што поттикнав толку многу луѓе.

Мило ми е и што можев јавно да кажам дека верувам во Исус и дека тој би го направил истото“. На Кирби неодамна му беше отстранет бубрегот, но сепак рече дека имал одлична година. Неговото 11-то внуче се родило, а синот и снаата купиле куќа во неговата населба.

“Јас сум благословен. Се случија многу работи за кои на почетокот мислев дека се лоши, но и тие се дел од животот. Не се обесхрабрувајте. Кога тоа ќе ми се случи, само се сеќавам на сите добри работи што дојдоа откако ги вратив парите. Никогаш не очекував да се случи такво нешто. Ова беше тешка и прекрасна година“, додаде тој.