После 4 години врска дознала дека нејзиниот вереник има две деца. Требаше да се венчаме наскоро, но незнам дали го сакам неговото дете, а камоли бракот со него

Во текот на животот, луѓето се соочуваат со различни проблеми кои никогаш не се едноставни. Во многу ситуации се чувствуваме како некој да не одвоил од нашето тело и дека не можеме да се справиме со настаните што ни се случиле.

Ова и се случи на една жена кога дозна дека нејзиниот вереник има две деца само неколку недели пред свадбата: Три недели пред нашата венчавка, мојот вереник ме шокираше со тоа што призна дека има две деца! Јас имам 32 години, тој 39, а заедно сме четири години. Бремена сум во 21 недела и очекуваме син – напишала една жена за The Sun.

Сакала да го вика Џеко по дедо и, вели, но партнерот секогаш бил против. Мислела дека е чудно, но не ѝ паднало на памет дека тоа е затоа што веќе имал син со тоа име. За ова дознала дури неодамна, иако неговите деца сега имаат 16 и 18 години.

Многу сум лутa! Уште ми се врти во главата. Чувствувам дека се што сум знаел за него е лага. Не знам дали повеќе го сакам неговото бебе, а камоли бракот – продолжи таа.

Не донесувајте избрзани одлуки за кои подоцна ќе се каете. Седнете и разговарајте со партнерот за тоа како се чувствувате. Тој мора да разбере колку се штетни таквите тајни и да го објасни своето размислување и одлука да го чува од вас. Разговарајте за промените што ви се потребни и на двајцата и дали сѐ уште можете заедно да одите напред – одговори Дејдре