Ждребе трчаше нервозно околу својата повредена мајка: Не се одвојуваше од неа (ВИДЕО)

Да се ​​биде диво животно има свои предности. Тие можат слободно да се движат каде и кога сакаат. Тие не се врзани, ниту затворени, тие можат да бидат во нивната природна средина. Сепак, една од предностите на животните кои се со луѓето е што луѓето можат да им помогнат кога ќе се појави проблем.

Постојат некои ситуации кои завршуваат трагично ако нема помош од луѓе. Оваа кобила се најде во непријатна ситуација и беше целосно беспомошна. Некако успеа да ги заплетка копитата во нејзината грива. Нејзиното младо ждребе беше збунето и не знаеше како да и помогне. За среќа, таа и ждребот беа забележани од голема далечина.

Кафеавото ждребе нервозно кружеше додека кобилата се бореше и се обидуваше да ја искористи силата на нејзиното тело за да застане на нозе. Конечно, спасувачите се приближија и успеаја да ја смират галејќи ја и постепено навикнувајќи се на присуството на луѓе. Тие и го отсекоа заплетканиот дел од гривата, дури и не мораа да отсекуваат многу.

Ждребето веднаш започна да скока и среќно да трча во круг околу неговата мајка и спасувачот. Мама сè уште немаше сила да стане бидејќи беше истоштена и уморна. Таа се обиде да стане уште неколку пати и на крајот успеа! Ждребето кружеше околу неа за да види како е, а потоа тргнаа полека и внимателно по својот пат.

Погледнете го видеото подолу за да видите ждребе кое не губи надеж додека чека помош за нејзината мајка