Живеел 20 години без вода и струја: „Би одел да правам се надвор, но тука ништо не би правел“ (ВИДЕО)

Фадил Болиќ живее во шума на дваесетина километри од Зеница. Живее во викендица без вода, струја или какви било услови за нормален живот. Некои му подариле три кози, па се занимава со козарство, но му недостигаат кози. Интересно е што му се допаѓа овој начин на живот. Нема постојани соседи, само повремени доаѓаат во нивните викендички, кои исто така немаат струја.

Фадил нема жена, нема деца, а 20 години живее далеку од цивилизацијата во викендица без струја. Неговата голема желба е да добие коза да му ги одгледува козите и соларните панели за да има барем струја за сијалица, фрижидер и телевизор. Фадил би заминал да работи во странство бидејќи мисли дека таму ќе заработува многу подобро отколку овде во Босна и Херцеговина.

„Тропнав на многу врати пред неколку години. Сите ми велеа да оставам број и толку. Но, никој не ми се јави. И тогаш решив да се занимавам со кози. Би сакал да работам, но не во Босна, туку само надвор ако имам можност. Јас би ги чувал овците, но надвор, не овде. Порано се би правел надвор, во Босна ништо“, вели Фадил.

Погледнете ја оваа необична приказна за човек кој зима лопати пет километри за да стигне до автобусот ако треба да оди во градот Зеница: /Извор: Радио Сараево/