Мажот на Наташа со помош на мајка му 11 години криел дека заработува додатно

18 години веруваше дека го познава „во душата“. Наташа Коноли (43) помина цели 18 години во Сан Франциско со нејзиниот сопруг Џош (45). Бракот имаше свои подеми и падови, тие имаа и три деца, но Наташа, како што вели КРОН 4, најпопуларната телевизиска станица и портал во тој град, во едно интервју, никогаш не се посомневала во искреноста и добрите намери на нејзиниот сопруг.

До април годинава, кога нејзиниот брак се распадна кога дозна дека Џош и неговата мајка крадат од компанијата во која работи последните 14 години. Како резултат, тие двајцата сега се во притвор и чекаат судење. Никогаш не ми падна на памет дека може да стори нешто зад мојот грб.

Да, неговата мајка секогаш беше присутна во нашиот брак, како доминантна личност по природа, секогаш сакаше да ја прашуваме за сè, но јас успеав да ја држам „под контрола“. Пред десетина години, поточно 11 години, забележав дека таа доаѓаше кај нас почесто и тоа и го припишував на нејзината желба да биде со нејзиниот внук, подоцна внуци.

Исто така, како одличен сметководител, многу наши пријатели многу пати би ја ангажирале за нивните деловни потреби. Всушност, таа цело време била во нашата куќа за да ја украде компанијата во која работи со мојот сопруг – рече Наташа. Со текот на времето, Џош во компанијата забележа начини на кои може да профитира финансиски, но за тоа му требаше некој што знае броеви, книги и пари. Неговата мајка, повеќе од една деценија, учествуваше во темелна кражба на компанијата, која траела до март годинава, кога видов неколку чудни пораки на телефонот на Џош.

Еден колега, очигледно исто така запознат со тајните работи, го предупредил дека некој се сомнева во тоа што го прави. Го прашав сопругот за што станува збор, тој се преправаше дека не знае ништо. Следната вечер им реков на двајцата да спијат, а потоа ги слушнав на приземјето од куќата повторно како прегледуваат некои информации во книгите. Сфатив дека станува збор за фалсификат, двојни книги и сè друго што може да го одведе во затвор.

Таму ми се отвори и ми раскажа се што се случило, барајќи ми прошка и продолжување на бракот. Јас не го сакав тоа. После, и свекрвата ми се закани, но не сакав да слушнам за продолжување на заедничкиот живот. Децата и јас се иселивме и тој беше погоден кога во април навистина беше откриен во фирмата. Претходно ми рече дека ќе ги земе децата, дека немам шанси со мојот адвокат против неговиот. Таа сега е во притвор за правдата да си го направи своето – вели Наташа.

Таа исто така открива дека Џош ја излажал во моментите на „борбата за брак“ за бројот на тајни сметки што ги има, како и за некои други моменти каде што раскажал друга приказна претходно. Виде дека ме губи, па викна: ‘Да, јас сум лажго! Да, имав три сметки за кои не знаеше. Но, тука ги чував парите за студиите на нашите деца.

Имав добри намери. ‘ Не сакав да го слушам, па излегов надвор. Измамена сум цел живот. Тој се уништи пред сè себеси, а потоа и семејството. Затоа, ги однесов за да не бидат во близина на него во следниот период. И, тоа е доволно за да се запраша што стори – додава Наташа Коноли на крајот.