Тина случајно открила дека како бебе била сменета во породилното одделение пред 57 години

Тина била особено повредена од ова сознание бидејќи нејзините биолошки родители починале неколку години претходно, па секоја можност да се запознаат била изгубена. Случаите на исчезнати или заменети бебиња во породилиштето, за жал, не се измислени настани за филмското платно, многу од нив се реалност, а едно такво се случи во Оклахома.

Тина Енис била убедена од нејзината ќерка да направи ДНК тест и да го пронајде своето потекло преку интернет сервис. Сепак, овој потег целосно и го промени животот. Таа дознала дека наводно била префрлена во породилиште со жена Џил Лопез пред 57 години. Срцето едноставно ми застана затоа што само мислев дека сето тоа е вистина – изјави Тима за моментот кога таа и Џил, 57 години родени на ист ден во 1964 година, го потврдија она што се плашеа дека е вистината за нивното потекло.

Тина била особено повредена од ова сознание бидејќи нејзините биолошки родители починале неколку години претходно, па секоја можност да се запознаат била изгубена. Иако Џил се обидела да ја расположи со спомени и фотографии од мама и тато, Тина признала дека сепак е тажна поради се.

Џил поминуваше многу време со моите вистински родители, а сега може да поминува време и со своите биолошки родители, со кои порасна – рекла Тина и додала дека на почетокот била збунета, но дека колку повеќе размислува за тоа, тоа потешко и паѓа. Тина и Џил сега ја тужат породилната болница за невнимание и предизвикување емоционална вознемиреност, според документите што ги поднеле во Окружниот суд, пренесува магазинот People.

Кога Тина ја запознала Џил, веста за нејзините родители им ја соопштила на своите браќа и сестри, но и на нејзината мајка Кетрин, која не можела да поверува во приказната додека не ја видела фотографијата од нејзината биолошка ќерка Џил. Таа изгледаше исто како мене. Тоа ме нокаутираше – рекла мама Кетрин, додавајќи дека се чувствува како некој да и откорнал дел од срцето.

Како што одминуваа деновите, на Кетрин и беше потешко да го поднесе овој факт, но се чувствуваше и виновна затоа што пропушти важни моменти од животот на нејзината биолошка ќерка. Меѓутоа, се плашела и дека може да се одалечи од Тина, ќерката што ја одгледала. Најтешко ми беше да дознаам дека внуците не ми се биолошки роднини, се чувствував како да ги губам ќерката и внуците – ги опиша своите чувства.

Иако Тина и Џил сè уште се борат да се приспособат на новооткриеното знаење, сите тие се заедно, обидувајќи се подобро да се запознаат и да уживаат во друштвото.