Таа има 3 ќерки и на секоја од нив им го дала истото име – Се надевам дека тие ќе ја продолжат традицијата

Мама признава дека луѓето најчесто се збунети кога се претставува себеси и нејзините ќерки и дека сите мислат дека тоа е шега Во последните неколку години родителите на своите деца им даваат се понеобични имиња. Некои се обидуваат да ја зачуваат традицијата со давање име на некој од своите блиски роднини, додека други сакаат името на детето да биде што е можно поуникатно.

Во двата случаи, родителите обично на секое следно дете му даваат различно име, но не и на оваа мајка. Имено, Дона-Мари Пари (35) има три ќерки со исто име. Како што вели, многу луѓе и велат дека е некреативна, но таа тврди дека не е поентата, едноставно името многу и се допаѓа.

Средното име на Дона е Мери, па решила така да ги именува и своите ќерки. Сите три девојчиња всушност имаат две имиња, но секоја е наречена друга Мери – Ава-Мери, Исла-Мери и Фиренца-Мери. Јас и мојот сопруг не сме без имагинација, но ова женско име не поврзува сите. Горда сум што го чувам во семејството. Не планираме повеќе деца, па ниту едно од нив нема да го носи името на мојот сопруг, тоа е единственото нешто што не ми е во ред – вели оваа мајка.

Дона признава дека луѓето најчесто се збунети кога се претставува себеси и нејзините ќерки и дека сите мислат дека тоа е шега. Знам колку им е чудно сето ова на луѓето, но ни се допаѓа. Се надевам дека ќе ја продолжат традицијата – заклучи Дона