КОЛКУ КОЊИ ИМА НА СЛИКАТА? Многумина се мачат да ги избројат, ДАЛИ ВАС ВИ УСПЕА?

Ах, тие оптички илузии и слатки маки. Мислиш дека добро гледаш, но потоа сфаќаш дека не можеш и тогаш конечно ти осамне.

Некои од загатките не се тешки за решавање и не одземаат многу време – но тие се забавни! Уметникот Бев Дулит ја насликал оваа слика во 1975 година и ја нарекол „Пинто“. Значи, ова е прилично стара слика на коњи – но колку има на сликата?

Многу луѓе се мачеа со сликата. Мал совет – фокусирајте се на нозете.

Ако сеуште се мачите, еве го решението.

Конечниот и точен одговор е пет коњи.