Отишла да го посети својот дедо кој боледува од деменција, а потоа слушнала нешто прекрасно

Моќните стихови резонираат со сите оние кои минуваат низ тешки времиња. Мелори Хединг е внука на дедо кој боледува од деменција. За жал, неговата состојба е толку лоша што баба му не може да се грижи, па семејството донело тешка одлука дедото да го смести во дом за болни, каде што ќе биде подобро згрижен.

Мелори и семејството неодамна отишле да го посетат својот дедо како што направиле многу пати, но овој пат се случило нешто големо. Мелори мислеше дека дедо ќе ужива во песната, па почна да му ја пее „Добро е“, една од нејзините омилени песни. Моќните стихови резонираат со сите оние кои минуваат низ тешки времиња.

Авторот на песната, Хорацио Спафорд, го напиша текстот неодамна откако го загуби своето дете во бродолом. „Кога мирот, како река, ме следи на патот, кога болките се тркалаат како море; каква и да е мојата битка, ти ме научи да кажам дека е добро; добро ми е со душата.

И Господи, побрзај го денот кога мојата вера ќе биде видлива и облаците ќе се вратат во својата поранешна состојба, како свиток; пак ќе зазвучи трубата, и Господ ќе слезе, а сепак ми е добро на душата“.

Кога Мелори почнала да ја пее химната, била пријатно изненадена. Се приклучи и дедо! Мелори и дедо ги пееја старите песни, а тој се сеќаваше на ритамот. Тоа беше многу топол и емотивен момент.

Деменцијата може да биде тешка за целото семејство, но прекрасно е што љубовта кон Господ повторно ги спои овие двајца. Благослов е да се гледа како внуката и дедото споделуваат посебна врска.