Верен дедо (93) секој ден го посетува гробот на сопругата – досега тоа го направил повеќе од 1300 пати

Еден верен вдовец секој ден го посетува гробот на својата покојна сопруга за да и ја покаже својата љубов. Досега тоа го има направено повеќе од 1300 пати. 93-годишниот ветеран од Втората светска војна, Тед Ричардсон, упорно патува 6 дена во неделата за да биде што е можно поблиску до својата сопруга.

Гробиштата се наоѓаат во Хонолулу, Хаваи, а Тед треба да пренесе три автобуси за да стигне таму. Но, сето тоа вреди само за да бидете блиску до вашата сакана. Тед ја запознал Фиренца кога биле само тинејџери. Но, тие двајца љубовници мораа да чекаат со својата љубов додека Тед служеше во војната.

Но, тој ја зеде фотографијата на Флоренс со себе и постојано ја држеше блиску до себе. Кога се вратил дома, парот се венчал и биле во брак 72 години. Овој посветен сопруг вели дека Флоренс се грижи за него цел живот, па сега е време и тој да го стори истото за неа.

Кога ќе го посети нејзиниот гроб, Тед ја чисти областа, внимавајќи тревата да е косена и надгробниот камен да биде чист. „Барем толку ѝ должам. Во 72 години брак само еднаш го изгуби трпението со мене. На 72 години. И тоа беше моја вина“.

Тед дури побарал од црквата да се грижи за нејзиниот гроб кога тој починал. Ова е вистински показател за љубовта што ја сподели оваа двојка. Откако го посетил нејзиниот гроб над 1.300 пати, Тед не планира да ги прекине или намали посетите.

„Ќе го продолжам ова се додека можам. Бог ќе ми каже кога е доволно“.