Наставничката го видела момчето како избезумено вози велосипед, нешто и кажало дека е во неволја

Не е невообичаено наставниците и нивните ученици да развијат силна врска која оди подалеку од училницата. Тие се гледаат секој ден и поминуваат многу време заедно. Некои деца повеќе ги гледаат своите учители отколку нивните родители. Наставник видел поранешен ученик како брзо вози велосипед на отворен пат.

Нешто и кажа дека момчето е во неволја. Кога го прашала што се случило, дознала нешто што ја натерало да го нарече момчето херој. Таткото на Камерон бил дијабетичар и некои епизоди би го оставиле во лоша состојба. За жал, тоа се случи еден ден кога само седумгодишниот Камерон беше дома. Истрчал кај соседите за помош, но тие не биле дома.

Сакал да се јави на 911, но мобилниот телефон на татко му бил заклучен. Момчето тогаш решило дека треба да најде помош, а единствената личност на која може да се обрати е неговата баба. Проблемот беше што неговата баба живееше многу далеку. Не губејќи време, Камерон се качи на велосипедот и почна да педали.

На патот имаше камиони и автомобили, но тој беше фокусиран да му помогне на својот татко. За среќа, едно лице го видело и му помогнало. Неговата поранешна учителка Келер Сатерленд се враќала дома по напорниот работен ден. Таа веќе била неколку километри оддалечена од училиштето кога видела момче на велосипед. Бидејќи бил отворен пат, се загрижила дека нешто ќе му се случи…Кога го свртела автомобилот, забележала дека тој е еден од нејзините поранешни ученици.

Келер му поставил неколку прашања и дознал дека татко му е многу болен. Во интервјуто Келер изјави дека и покрај тешката ситуација, Камерон останал смирен и не ни плачел. Таа рече: „Тој е најхраброто момче што сум го видел.

Двајца камионџии се приближија до нив и повикаа 911. Кога пристигна 911, Келер ги одведе до куќата на Камерон. Стигнаа на време. Таткото на Камерон бил онесвестен во бањата. Поради тој инцидент, директорот на основното училиште во кое работи Келер решил да одржи семинар на кој децата ги учеле како да повикуваат броеви за итни случаи на различни типови мобилни телефони. Видеото е споделено на Фејсбук и досега има околу 86.000 прегледи.

Мајката на Камерон коментираше на објавата и се заблагодари на сите што помогнаа. Таа напишала и дека на Камерон му олеснало кога ја видел својата учителка Келер. Знаеше дека се ќе биде во ред.

Врската помеѓу ученикот и наставникот може да биде многу силна и да се прошири надвор од четирите ѕида на училницата.