Велосипедист видел куче скитник на 10 километри надвор од градот, не можел да го остави

Џерет Литл и неговите пријатели се возеле со своите велосипеди во близина на Колумбус, Џорџија, кога решиле да направат кратка пауза. Одеднаш, куче скитник излезе од околните шуми. Беше јасно дека е сладок и пријателски настроен и сака да воспостави контакт со луѓе.

Велосипедистите внимателно го погледнале кучето и сфатиле колку му е потребна медицинска помош. Имаше кожа и коски и страдаше затоа што му крвареше скршената нога. Сфатиле дека откако ги удрил автомобил, го оставиле мртов.

Тогаш Џерет сфатил дека не може да го остави кутрото повредено животно таму, но тие биле на десет километри од градот, а надвор се стемнувало. Тој и неговите пријатели му дале на кучето храна и вода што ги имале со себе.

Со својот велосипед како негова единствена форма на транспорт, Џерет го крена кучето на грб и продолжи да педали повеќе од 10 километри додека не стигнаа до градот, надевајќи се дека ќе најдат ветеринарна канцеларија или засолниште за животни.

Кучето остана мирно во текот на возењето, како да знаеше дека неговиот ангел чувар се обидува да му го спаси животот. Сепак, држењето на кучето на грб не беше лесно!