Овај папагал и неговата сопственичка се збогуваат после 25 години поминати заедно

Кога повеќето луѓе мислат на доживотен партнер, веднаш помислуваат на куче или мачка. Овие прекрасни суштества можеби се навистина дар од Бога, но има и други животни кои можат да пружат еднаква љубов, пријателство и поддршка.

За оваа жена, нејзиниот 25-годишен папагал е еден од нејзините најдобри пријатели. Оваа прекрасна птица стана дел од нејзиното семејство и тие секогаш беа тука еден за друг.

За жал, времето на таа жена на земјата привршуваше, па дојде време да се збогуваме. Додека таа лежи во кревет, нејзиниот верен папагал останува покрај неа додека уживаат во последните заеднички моменти. Таа глетка го крши срцето, но истовремено не потсетува на тоа колку се прекрасни животните, дадени од Бога.

Тој ги стави на земјата со причина, а кога животното ќе најде пат во нашите срца, ние стануваме побогати за прекрасна врска. 25 години се долго време за некој да биде заедно, особено кога се работи за домашно милениче и сопственик.

Знаеме дека на овој папагал ќе му биде многу тешко без неговиот сопственик, но благодарни сме што имаа можност да ги поминат последните моменти заедно. Нормално, папагалите се многу зборливи, но овој папагал решил да биде тивок.

Ова сугерира дека таа знае што ќе се случи и дека тагува на свој посебен начин. Иако ова не е многу едноставен момент, нè прави благодарни што Бог ни дал такви прекрасни суштества да уживаме на оваа земја.