Овие патки никогаш не виделе вода, а нивните спасители не биле спремни на тоа

Злоупотребата на животните е навистина ужасна работа. За жал, некои луѓе едноставно не знаат подобро и не сфаќаат дека им штетат на животните кога ги напуштаат.

Во случајот на овој човек, голем број патки биле затворени во кафез со години, со многу малку храна и вода секој ден.

За тоа време не виделе големи количества вода. За нивна среќа, луѓето од организација за заштита на животните успеале да ги спасат и да им го вратат здравјето.

Постепено ги запознале со нивното ново живеалиште, а нивната реакција кога ќе видат вода е неверојатна.

Погледнете како реагираа овие патки кога го видоа своето мало езеро: