Малата чивава е единственото „бебе“ во семејството, а потоа го запознала новороденчето. Родителите морале да го снимат тој момент!

Воведувањето куче со бебе може да биде многу стресно или прекрасно искуство. Големи се шансите дека вашето куче било во центарот на вашето внимание и не морало да се натпреварува со слатки мали бебиња.

Бебето бара многу од вашето време, но можете да се организирате така што дел од вашето време ќе го посветите на вашето куче, за да нема проблеми и љубомора. Дури и ако сте уморни од грижата за вашето бебе цел ден, вашето куче не разбира зошто повеќе не е број 1 во вашиот живот. Тешко е да му објасниш дека има доволно место за сите во твоето срце и дома.

Некои работи може да го олеснат вашето куче и бебе да се запознаат. Постојат сајтови како родителите.com кои ве подготвуваат за тој момент. Кога ќе се вратите дома со бебето, подгответе се за возбудата на вашето куче. Прво поздравете го затоа што ве сакаше, а потоа седете со бебето и оставете го кучето да го намириса, советува дресерката Викторија Стилвел.

Малото чивава на видеото подолу едвај чека да ги види родителите и да го запознае својот помал брат Николас. Кога ќе го запознае бебето, таа почнува да мафта со опашот и малку несигурно да се витка, но среќна затоа што има ново мало суштество во нејзиниот живот.

Погледнете го моментот во видеото подолу: