Нејзиниот сопруг со саати поминувал во тоалет, секогаш со себе го носеше и телефонот – Бев убедена дека ме изневерува, а потоа го видов ова

Таа не можеше ни да го погоди ова. Елиза Брејсон (38) од Торонто на почетокот на годината забележала дека нејзиниот сопруг Лени се повеќе и повеќе е во бањата. На почетокот на денот влегуваше 15 минути, а преку ден и навечер поминуваше околу 45 минути во тоалет. Вкупно четири часа дневно, тој би бил затворен на тоалетната школка.

Притоа, во врската со неа се било во ред и не забележала дека тој можеби е неверен. Поради ова, таа била многу загрижена за здравјето на нејзиниот сопруг. Го прашала дали е се во ред, му рекла дека ако има проблем мора да и каже за заедно да го решат. Тогаш тој би станал се поагресивен.

Беше многу лут што ми пречи колку долго е во тоалет во текот на денот. А телефонот секогаш го носел со себе – изјавила Елиза. Кога една вечер во мај излегле во ресторан на вечера, тој отишол во тоалет по 15 минути. Му рекла да не се задржува во него како дома. Тој остана. Повторно околу 45 минути. Ужас. Седев сама и го чекав.

На крајот, нарачав јадење. Кога виде дека почнав да вечерам без него, налутено ја зеде јакната и си отиде дома. Цела вечер се расправавме за што се работи. Тој сè уште молчеше. Чекав да заспие и потоа му го земав телефонот. Имаше и шифра! Никогаш претходно немал шифра. Бев убедена дека ме изневерува – напишала Елиза.

Конечното сознание за тоа што правел нејзиниот сопруг во бањата се случило во трговскиот центар каде го сретнала колешка. Се пошегува со него за промашените кошарка и фудбалски прогнози. Слушнав како му кажува на мојот сопруг дека ако продолжи да се коцка толку многу, ќе ја изгуби куќата. Сè ми беше јасно.

Само се прашував од каде му се парите за толку коцкање. Подоцна ми кажа дека има значително покачување во компанијата, но дека не ми кажал за тоа. Бев ужасно повредена. Може да се лечи и коцкањето, може да се најде решение. Сепак, тој не сакаше да слушне за тоа. Тој не беше подготвен. Се разделивме. Одиме кон развод, но се зависи исклучиво од него. Иако и јас нема да чекам долго – нагласила Елиза.

Последното нешто што го објави на Фејсбук беше прилично еуфорична изјава: „Почнавме. На следбениците не им објаснила за што зборува, иако многумина заклучиле дека нејзиниот сопруг веројатно се вразумил и дека е во процес да се одвикне од коцкање.