Младоженецот се предомислил и ја откажал венчавката, а потоа семејството на невестата направило нешто генијално

Се лажете ако мислите дека вакво нешто се случува само во филмовите.

Веќе се било договорено, но младоженецот наеднаш се предомислил и ја откажал венчавката. Тоа беше прилично шок за двете семејства, особено за невестата.

Нејзиното семејство реши овој „неуспех“ да го претвори во нешто позитивно. На гозбата по венчавката требало да дојдат 120 луѓе, но семејството на невестата се согласило наместо гостите на неуспешната венчавка да покани што е можно повеќе бездомници од нивниот град во ресторанот со 4 ѕвезди.

Овој благороден чин го снимија камерите, а нивната убава приказна заврши во медиумите.