Медицинска сестра посвоила девојче откако со месеци била нејзин единствен посетител во болница

Медицинска сестра посвоила мало девојче по име Жизел, кое имало здравствени проблеми бидејќи нејзината мајка користела др*га за време на бременоста. Лиз Смит е медицинска сестра и мајка. Таа отсекогаш сакала да биде таква и се заинтересирала за медицина кога имала само 6 години, а мајка и и дала „диплома“.

Дипломата ја доби во 1996 година, а магистрираше во 2007 година и стана директор на детска болница. На почетокот не и било многу важно да брза да стане мајка, но како што минувале годините, а долгогодишната врска и пропаѓала, сфатила дека има речиси 40 години, а се уште не го исполнила својот сон. на мајчинството.

„Мојата дефиниција за семејството беше дека ќе се омажам во моите дваесетти, ќе имам деца и ќе имам големо семејство како што пораснав“, рече таа, „Мислам дека многу жени можат да се поврзат со мене кога станува збор за притисокот што го имаме. чувствувам да ги завршиш работите по одреден редослед“.

Но, кога нејзиниот живот не испаднал како што планирала, таа решила да ја разгледа опцијата за вештачко оплодување со поддршка на нејзината сестра. На почетокот изгледаше како се да оди според планот и нејзините години не беа проблем. Но, тогаш добила ужасна вест: не била подобна за вештачка операција. „Беше многу лошо кога и таа опција ми беше одземена“, рече таа.

Немала поим дека истиот ден кога ќе ја добие таа лоша вест, всушност ќе ја запознае својата идна ќерка. Малото девојче по име Жизел е родено предвреме и имало здравствени проблеми бидејќи нејзината мајка користела дрога за време на бременоста. Но, и покрај сите проблеми што ги имаше Жизел, Смит беше тука за неа секој ден. Открила дека родителите на Жизела се наркомани и дека немаат право на неа.„Одев да ја посетувам секој ден“, рече таа, „тоа беше мојата награда по долгиот работен ден“.

„Се сеќавам на некои ноќи кога таа беше на машините и ми се вртеше помислата дека ќе ја изгубам“, рече Смит, „Мојот ум талкаше таму затоа што сè уште беше можност, но ми беше лошо само да размислувам за тоа. Не можете да сакате некого во одреден процент. Мора да дадете се од себе“.

Смит беше совршен кандидат за старателство над Жизел. Тоа што беше медицинска сестра значеше дека може да и помогне на Жизел со медицинските проблеми, а нејзината желба да има деца значеше дека ќе биде одлична мајка. Иако на крајот ја посвои, Смит првично се надеваше дека Жизел ќе има можност да живее со своите биолошки родители. Извесно време се чинеше како потенцијален развој, но набрзо се врати назад и Смит сфати дека тоа не е реална опција.

„Кога добив повик дека нејзините родители немаат никакви права врз неа, помислив дека ќе се чувствувам добро“, рече таа, „Но, тоа беше многу тажен ден. Бев среќен, но тажен за нив. Го добив, но тие го изгубија. Обидот да се бориш со зависноста и да се биде мајка се две некомпатибилни работи“.

Кога таа отиде на суд за официјално да ја посвои Жизел, судијата ја препозна нејзината несебичност и и честиташе. „Кога ќе влезам во судницата, сите стануваат за да покажат почит“, рече судијата, „Но денеска станувам за да ти покажам почит, Лиз, затоа што ти тоа го заслужуваш. Роденденот е чудо. Но, посвојувањето дете е судбина. Токму тоа ве спои“.

„Понекогаш се сеќавам на некои болни моменти, но кога ќе ја погледнам, толку сум среќен што не можам да верувам дека некогаш би можел да бидам вознемирен“, рече Смит, „Не можам да се сетам на лошите моменти бидејќи таа ме прави многу среќна. ”