Во врска се две години, но никогаш не се бакнале. Одлучиле да се чуваат за во бракот – Откриле и зошто!

За повеќето луѓе бакнувањето е голем дел од романтичната врска, но тоа не е случај за овој пар кој е заедно речиси две години. Имено, Кејтлин О’Нил вели дека таа и нејзиното момче никогаш не се бакнале во текот на нивната врска, додавајќи дека луѓето знаат да ја проценат нивната необична врска.

Кејтлин ја објави својата приказна на TikTok и вели дека луѓето многу ја осудуваат за нејзината одлука, честопати ја испрашувале за тоа и ѝ кажуваат дека бакнувањето не е толку голема работа и дека е време да го направи тоа. Таа, исто така, доби многу коментари од луѓе кои велат дека нејзиното момче е геј или дека тие всушност се само пријатели или „пријатели без никакви придобивки“, како што се вели во еден коментар.

Објаснувајќи ја својата одлука, Кејтлин вели дека одлучила да чека до бракот за да се бакнува една година пред да започне да излегува со нејзиното сегашно момче. Пред тоа, таа веќе решила да чека до брак за да има секс, поради религиозни причини, но не била сигурна за другите аспекти на романтичните врски.

На крајот дојдов до тоа дека не сакам да се бакнувам затоа што сакам да го зачувам за мојот иден сопруг. На бакнувањето отсекогаш гледав како на многу интимна работа и лично мислев дека тоа не е нешто на што треба да штедам, туку го сакав – вели таа по молитвата. Пред двајцата да решат да започнат врска, разговарале за нивните верувања и верувања за романтичните врски, при што и двајцата рекле дека сакаат да почекаат до бракот за да се бакнат.

Одговарајќи на луѓето кои велат дека се само пријатели, момчето на Кејтлин, Дру, вели: Бевме најдобри пријатели и потоа се заљубивме. Сè што правиме, правиме за да ја заштитиме таа врска и со нетрпение очекуваме да направиме повеќе во иднина.

Парот потоа објаснува дека тоа било заедничка одлука, а не една што ја присилува на друга. Кејтлин вели дека ја споделила својата приказна за да им покаже на другите луѓе дека можете да ги правите работите поинаку ако сакате.

Не мора да имате врска според стандардите на светот како треба да изгледа вашата врска. Тој сепак може да биде среќен, избалансиран и успешен – заклучила таа.

@kaytlin.oneall Replying to @mightbeevan ♬ Roxanne – Instrumental – Califa Azul