Сакала да му се одмазди на својот дечко за тоа што ја изневерил, но на крајот се се искомплицира – Направила нешто што НЕ ТРЕБА

Шок. На веб-страница која собира исповеди, девојката остави многумина во страв, опишувајќи ја нејзината моментална љубовна ситуација.

Со месеци го изневерувам дечкото со колега. Отсекогаш сум била една од оние луѓе кои го осудуваат изневерувањето, но потоа дознав дека мојот дечко ме изневерил неколку пати. Сакав да му се оддолжам и почнав со колега, но се се претвори во нешто посериозно. Тој не знае дека сум зафатена и тој е на седмо небо, планира заеднички живот со мене, ме запозна со своето семејство. Од друга страна, дечкото што не знае дека знам за изневерување сега се чувствува виновен за неговото изневерување, па ме третира како кралица.

Никогаш не бил повнимателен, ме радува секој ден со некоја ситница, цвеќиња, романтичен состанок. Се чувствувам растргната и сега не знам кого да оставам. Поминав низ се со дечко ми, најубавите тинејџерски години, отидов на истиот факултет, извесно време живеевме во странство. Некако се навикнав на него. Од друга страна, колегата е некој кој е многу како мене, идентични интереси, хоби, што и да е.

Како и машката верзија од мене. Се чувствувам толку глупаво– напиша оваа девојка, а потоа доби бројни коментари: Ти предлагам да најдеш трет и да го родиш неговото дете зад грб на овие двајца. Дечко ти те изневерил, па тоа ти дава право да уништиш живот на друг дечко? Остави ги двајцата, спаси го тој друг себе. Ти си гадна и не заслужуваш да бираш. Ништо не си подобра од твојот „дечко“.

Остави го колегата на мира, човекот не заслужил да биде казнет. Ти си ѓубре исто како дечко ти, а ти како членови на иста група треба да си во иста септичка јама. На крајот ќе бидеш сама.

Сепак, имаше неколку кои ја поддржаа: Одобрив. Уживајте мила сестро. Барем нека им го прави тоа што ни го прават сите нас. Уживајте со двајцата. Времето ќе ви покаже што повеќе ќе ви одговара. Засега мислам колегата. Но, сè уште е рано, така што се е во ред.

– Оставете ги и двајцата и работете на себе. Посветете се и размислете што навистина сакате.