Влегол длабоко во шумата и си изградил куќа од БАЈКИ! Ентериерот ќе ве остави без здив!

Во последните неколку години, мини куќите се особено популарни. Повеќето од нив може да се прикачат на приколката, па можете да ја транспортирате каде што сакате.

Сепак, овој човек целосно ја прилагоди идејата за мини куќа на неговите барања и естетика. Куќата се наоѓа на брегот на островите Ванкувер, во Британска Колумбија (Канада). Сместено е среде недопрената природа, во бајковито опкружување со канадска убавина.

Како сон – Куќата е направена речиси исклучиво од природни материјали, а во внатрешноста доминираат дрво и камен. Има и мала кујна која се поврзува со дневната соба. На првиот кат има спална соба.

Квадратурата е толку мала што во спалната соба имало само голем кревет. Поради малиот простор, секој квадратен сантиметар се користи паметно.

Погледнете како е преполна оваа неодолива куќа!