Совети за запирање на автомобил кога една од гумите ќе пукни и кога брзината ќе надмине 100 километри на час

Совети за запирање на автомобил кога една од гумите ќе експлодира кога брзината ќе надмине 100 километри на час
Прв совет: Кога “пука“ гума, обидете се да бидете што е можно помирни и цврсто држете го воланот со двете раце. Втор совет: И што е најважно, држете го стапалото надвор од сопирачката, не ни помислувајте на тоа.

Совет број три: Останете во вашата сообраќајна лента и обидете се да не менувате лента, останете што е можно поправи. Четврт совет: Ако вашиот автомобил има рачен менувач, префрлете го постепено на помала брзина, НО САМО направете чувство дека автомобилот е целосно во ваша контрола.

Ако вашиот автомобил има автоматски менувач, останете во погонска брзина (D) НЕ менувајте. Совет пет: Не користете ја рачната сопирачка
Шести совет: Кога брзината опаѓа на 50 километри на час, можете нежно да ги притиснете сопирачките додека автомобилот не застане

Сподели ја статијата! Можеби со статија ќе спасиме животи! ❤ ❤ ❤